Tilitoimiston koko

Onko tilitoimiston koolla merkitystä? Kyllä on!

Moni yritys pohtii, ottaisiko ison vai pienen tilitoimiston? On tärkeää, että valitset itsesi kokoisen ja näköisen kumppanin itsellesi. Pienen yrityksen ei kannata valita suurta tilitoimistoa eikä suuren kannata valita pientä. Tällä varmistetaan myös se, että molemmilla osapuolilla säilyy mielenkiinto kumppanuuden kehittämiseen. Tärkeää on, että saat luotettavan kumppanin, jonka kanssa pystyt keskustelemaan yrityksesi kehittämisestä.

Onko tilitoimiston koolla sitten merkitystä. Kyllä on. Kahdesta syystä: resurssien ja liiketoimintasuhteen vuoksi.

Tilitoimiston resurssit

Suuri yritys vaatii kumppaneiltaan enemmän resursseja, koska liiketoiminnassa tapahtuu koko ajan paljon erilaisia asioita. Suurissa yrityksissä on erilaisia palkanmaksuperusteita, erilaisia verotukseen liittyviä kysymyksiä, paljon toimittajia ja asiakkaita. Kaikkiaan kirjanpidon tapahtumia on paljon. Nykyaikaista sähköistä kirjanpitoa hyödynnettäessä rutiinitapahtumat eivät vaadi paljoa resursseilta. Kuitenkin erilaisia kirjanpitäjän ammattitaitoa vaativia kysymyksiä tulee vastaan suurissa yrityksissä enemmän kuin pienissä.

Suurissa tilitoimistoissa pyritään järjestämään asiat siten, että kumppanit saavat apua kun sitä tarvitsevat, myös kesälomien ja sairastumisia tapahtuessa. Mikäli sinulla on pieni yritys, yleensä pienemmänkin tilitoimiston resurssit riittävät. Halutessasi voimakasta kasvua omalle toiminnallesi, sinun kannattaa miettiä ehkä hiukan suurempaa toimistoa tai sellaista kumppania, joka kykenee kasvamaan kanssasi.

Liikesuhteen merkitys tilitoimiston palvelulle

Liian suurta tilitoimistoa ei kannata ottaa kumppaniksi, koska heillä ei luultavasti ole aikaa palvella sinua hyvin. Työnsä tällaiset kumppanit hoitavat varmasti oikein hyvin, mutta keskustelut juuri sinun asioistasi jäävät hyvin rajallisiksi ja usein erikseen laskutettaviksi. Tämä ei johdu haluttomuudesta palvella hyvin, vaan ihan liiketoiminnan perusasioista. Tilitoimistot, kuten kaikki yritykset, joutuvat harkitsemaan oikeaa resurssien ja työn suhdetta. Tämä johtaa tilanteeseen, jossa suurien kumppaneiden suuret asiakkaat saavat isomman osan resursseista käyttöön. Tämä on luonnollista, koska nämä suuret asiakkaat ratkaisevat suuren tilitoimiston menestyksen.

Tilitoimiston koko

Suuret tilitoimistot sanovat, että halvalla ei saa hyvää, mutta mitähän se mahtaa tarkoittaa? Tarkoittaako se, että voidaan laskuttaa pieniltä vähemmän merkitseviltä asiakkailta enemmän, koska niitä ei välttämättä tarvita. Ja että jos joku kuitenkin haluaa olla sellaisen tilitoimiston asiakas, niin kyllä se sopii. Riittävällä maksulla. Ei kuulosta reilulta.

Tilitoimistokumppanuus on merkittävä kummallekin osapuolelle

Valitessasi tilitoimistoa sinun tulisikin löytää kumppani, jolle sinä olet merkittävä asiakas. Tilitoimiston, joka kykenee ja haluaa tuottaa sinun tarvitsemiasi palveluita. Ollessasi merkittävä asiakas, saat parempaa palvelua. Lisäksi kumppanisi on valmis tekemään vähän ekstraa, että juuri sinulla menisi hyvin nyt ja tulevaisuudessa. Kun asiakkailla on asiat hyvin, voi myös tilitoimistolla mennä hyvin. Tässä järjestyksessä.

Jos haluat keskustella lisää tilitoimistokumppanuudesta kanssamme, niin ota rohkeasti yhteyttä!

Posted in Artikkelit and tagged , , .